ISO 9001 Sisteme de management al calitatii

Ce este ISO 9001?

ISO 9001 este standardul recunoscut international pentru sistemul de management al calitatii (SMC).

ISO 9001 este un punct de referinta la nivel mondial, depsind peste un milion de certificari.

“ ISO 9001 este, fara indoiala, piesa cea mai influenta a literaturii de afaceri scrisa vreodata.” Mike James, Managing Director, LRQA

Cine poate utiliza ISO 9001?

ISO 9001 este aplicabil pentru orice organizatie - indiferent de marimea sau de locatia sa geografica. Unul dintre punctele forte ale ISO 9001 este acela ca se adreseaza tuturor tipurilor de organizatii. Pentru ca se concentreaza pe procese si satisfactia clientului, mai degraba decat pe proceduri, este aplicabil in aceeasi masura si prestatorilor de servicii si producatorilor.

Marile sectoarele industriale la nivel global au continuat si ele sa isi concentreze eforturile pe sistemele de calitate, dezvoltand derivate ale ISO 9001 specifice lor, cum ar fi cele pentru pentru sectorul auto, aerospatial, de aparare si medicale.

De ce este ISO 9001 important pentru afacerea dumeavoastra?

ISO 9001 asigura infrastructura, procedurile, procesele si resursele necesare pentru a ajuta organizatiile in monitorizarea si imbunatatirea performantelor pentru a genera eficienta si excelenta serviciilor si produselor.

 “Cei care utilizeaza ISO 9001 s-au dovedit a avea rate ridicate de supravietuire a companiei, de crestere a vanzarilor si de retentie a personalului.”

Mike Toffel, Associate Professor, Harvard Business School

Certificarea conform ISO 9001 va ajuta sa imbunatatiti si sa sustineti:

  • Implicarea actionarilor
  • Reputatia organizatiei
  • Satisfactia clientilor
  • Avantajul competitiv.

De-a lungul anilor au existat numeroase studii independente care demonstreaza beneficiile implementarii ISO 9001, unul dintre acestea este un articol recent publicat intr-un jurnal academic de prestigiu de la Harvard Business School.

Beneficiile ISO 9001 impreuna cu LRQA Business Assurance

Succesul si supravietuirea organizatiilor devin din ce in ce mai legate de performanta sistemelor de management. In paralel, presedintii si managerii din intreaga lume pun un tot mai  mare accent pe evaluarea independenta a sistemlor lor pentru a avea siguranta ca acestea sunt “adecvate scopului”.

Metodologia noastra unica, LRQA Business Assurance vine in ajutorul organizatiilor in  gestionarea sistemelor si riscurilor pentru a imbunatati si protejarea performantele lor actuale si viitoare. Oferim servicii de certificare si instruire fata de principalele standarde de calitate la nivel international.

Pentru organizatiile ce utilizeaza mai multe standarde, oferim evaluari integrate pentru a economisi atat timp, cat si bani. Aflati mai multe despre LRQA Business Assurance.