ISO 22000 Siguranta alimentara

Ce este ISO 22000?

ISO 22000 este un standard al sistemului de management al sigurantei alimentare la nivel mondial pentru intregul lant alimentar de aprovizionare, de la cultivatori si producatori pana la procesare si ambalare, transport si puncte de vanzare. Se extinde si la furnizorii de produse si servicii nealimentare, cum ar fi curatarea si producerea echipamentelor, si poate fi utilizat de catre organizatii de orice dimensiune. ISO 22000 specifica cerintele pentru un sistem de management al sigurantei alimentare, care implica o comunicare interactiva, un sistem de management, precum si programe preliminare. Standardul se concentreaza pe asigurarea lantului de aprovizionare, daca principiile sistemului de management au fost acoperite si daca sunt aliniate cu principiile HACCP ale Codex Alimentarius.

Cine poate folosi ISO 22000?

ISO 22000 a fost proiectat pentru a putea fi implementat de catre orice organizatie, indiferent de marime, sector sau locatia geografica.

De ce este ISO 22000 important pentru organizatia dumneavoastra?

ISO 22000 este recunoscut de-a lungul lantului alimentar la nivel mondial si certificarea conform lui este una din cerintele principale pentru a deveni un furnizor preferat. Certificarea conform ISO 22000 demonstreaza public angajamentul dumneavoastra privind siguranta alimentara. ISO 22000 se bazeaza pe cele mai bune practici din domeniu si este conceput pentru a:

  • construi incredere in randul actionarilor
  • identifica, gestiona si minimiza riscurile de siguranta alimentara
  • reduce si elimina litigiile
  • proteja brand-ul.

ISO 22000 se aliniaza cu alte standarde ISO, facand astfel usoara integrarea cu standarde de calitatii, mediului sau sanatate si securitate ocupationala. In plus, atunci cand este combinat cu specificatiile tehnice pentru programele preliminare specifice sectorului, cum ar fi ISO 22002-1 (fostul PAS220) sau PAS 223, acesta ofera o baza pentru FSSC 22000.

Beneficiile ISO 22000 cu LRQA Business Assurance

LRQA a ajutat la dezvoltarea ISO 22000 si intelegerea noastra a acestui standard ne permite sa va oferim beneficii tangibile prin abordarea noastra Business Assurance. Aceasta asigura ca evaluarile noastre se concentreze pe ariile si problemele care sunt importante pentru afacerea dumneavoastra. Evaluatorii nostri sunt specialisti in industria alimentara, experti in sectorul dumneavoastra, care sa permita o evaluare eficienta si robusta a sistemului dumeavoastra de management.

  • Imbunatatirea continua - imbunatatirea proceselor de siguranta alimentara si a comunicarii de-a lungul lantului de aprovizionare.
  • Cresterea increderii partilor interesate - se demonstreaza angajamentul dumneavoastra de a gestiona riscurile de siguranta alimentara
  • Cresterea transparentei – de-a lungul lantului alimentar de aprovizionare atat de complex.
  • Eficientizarea timpului si a costurilor - elimina nevoia de utiliza mai multe standarde de siguranta alimentara.
  • Noi oportunitati de afaceri - imbunatatirea capacitatii dumneavoastra de a lucra cu organizatiile in care ISO 22000 este o obligatie sau o cerinta contractuala.