ISO 14064 Greenhouse Gas Emissions

Ce este ISO 14064?

În paralel, cu apariția schemelor reglementate sau obligatorii referitoare la monitorizare, raportare și verificare a gazelor cu efect de seră (GES), organizații din afara acestor sisteme isi doresc din ce in ce mai mult sa monitorizeze și să raporteze emisiile lor (denumit în continuare ca amprenta de carbon a organizației). Ca răspuns la această cerere și pentru a oferi un standard internațional pentru astfel de rapoarte ce pot fi verificate în mod voluntar, ISO14064 a fost dezvoltat.

Ce face ISO 14064- Evidenta emisiilor de gaze cu efect de seră?

ISO 14064 a fost elaborat în trei părți:

  • Partea 1 detaliază principiile și cerințele pentru proiectarea, dezvoltarea, gestionarea și raportarea inventarelor de GES la nivel de organizație. Acesta include cerințe pentru stabilirea granițelor, cuantificarea emisiilor și absorbțiilor, precum și identificarea acțiunilor specifice companiei sau activităților care vizează îmbunătățirea managementului emisiilor de GES. De asemenea, include cerințe și orientări cu privire la managementul calității asupra inventarului de GES, raportarea, auditul intern și responsabilitățile organizației pentru verificare.
  • Partea 2 se concentrează pe proiecte sau proiecte special destinate pentru reducerea emisiilor de GES sau creșterea absorbtiei cu efect de seră. Acesta include principii și cerințe pentru determinarea scenariilor de bază a proiectului și de monitorizare, cuantificarea și raportarea performanței proiectului în raport cu cea de bază, oferind structura pentru ca proiectele cu efect de seră să fie validate și verificate.
  •  Partea 3 oferă principii, cerințe și îndrumare pentru cei care conduc informații de validare și verificare GES. Acesta descrie procesul privind furnizarea sigurantei utilizatorilor finali că afirmațiile GES a unei organizații sau a proiectului sunt complete, corecte, coerente, transparente și fără discrepanțe materiale.

Beneficiile ISO 14064

Certificarea ISO 14064 va ajută să livrati:

• Implicarea părților interesate.

• Credibilitate și încredere.

• Monitorizare robusta a progreselor

• Angajamentul demonstrat in vederea reducerii emisiilor de GES.

LRQA ofera servicii de verificare cu efect de seră pe langa o gama larga de sectoare și scheme din întreaga lume. Acest lucru plasează LRQA într-o poziție privilegiata, împărtășind propria experiența și expertiza pentru a ajuta clienții să gestioneze colectarea de date GES, monitorizarea, raportarea și obținerea unei verificări robuste de terța parte a afirmațiile lor.

LRQA are experiență in validare și verificare în ambele mecanisme voluntare, cum ar fi ISO 14064 și schema de comercializare a emisiilor voluntare Japoneze și scheme reglementate la nivel național, cum ar fi comercializarea cotelor de emisii din Marea Britanie, la nivel regional, cum ar fi comercializarea cotelor de emisii UE și la nivel internațional, cum ar fi Mecanismul de Dezvoltare de UNFCCC (MDC) și implementarea în comun. De asemenea, LRQA are experiență în alte domenii relevante de verificare a rapoartelor corporative, inclusiv Durabilitate Corporativa și / sau Rapoarte de Mediu.

 

Cine poate folosi ISO 14064- Evidenta emisiilor de gaze cu efect de seră?

Orice organizație care dorește să monitorizeze și să raporteze emisiile de carbon.

Cum poate LRQA ajuta?

Sistemele de management devin din ce în ce mai legate de succesul și supraviețuirea organizațiilor. În paralel, CEOs și MDs din întreaga lume pun un accent mai mare pe evaluarea independentă care ajută sa asigure ca sistemele de management sunt "adecvate scopului". Metodologia noastră unică, LRQA Business Assurance ajută organizațiile să isi gestioneze propriile sisteme și sa reduca din riscuri, astfel protejand performanțele lor actuale și viitoare. Noi va punem la dispozitie certificare și instruire pentru toate standardele majore ale calitatii.

Pentru organizațiile cu alte standarde, deseori oferim evaluări integrate, astfel economisindu-se timp si bani.