HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points)

Ce este HACCP?

HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points)) este o metoda de operare structurata recunoscuta pe plan international, care ajuta organizatiile din industria alimentara si a bauturilor in a identifica riscurile de siguranta alimentara, a le preveni si a respecta legislatia. HACCP este obligatorie in mai multe zone, printre care SUA si UE. Principiile si orientarile de aplicare ale acestui standard au fost adoptate de catre Codex Alimentarius Commission. Sistemul HACCP este structurat stiintific si identifica riscurile si masurile de control asociate lor pentru a asigura siguranta alimentara.

Cine poate folosi HACCP?

HACCP este utilizat in toate etapele de productie si toate procesele de preparare a alimentelor. Toate organizatiile care joaca un rol in cadrul lantului alimentar de aprovizionare pot pune in aplicare principiile HACCP, indiferent de marimea lor sau de locatia geografica.

De ce este HACCP important pentru organizatia dumneavoastra?

O abordare structurata a sigurantei alimentare, folosind HACCP ca instrument de management, ajuta companiile si organizatiile sa demonstreze angajamentul actionarilor privind siguranta alimentare si respectarea reglementarilor specifice. HACCP a fost proiectat pentru a oferi:

  • angajament; abordand o varianta formala privind siguranta alimentara va ajuta sa demonstrati angajamentul actionarilor si respectarea cerintelor legale.
  • incredere; clientii si actionarii vor vedea ca abordati o metoda serioasa si profesionista pentru siguranta alimentara
  • avantaj competitiv; HACCP este un diferentiator cheie si va poate ajuta sa deveniti furnizor agreat.
  • eficienta imbunatatita; sistemul de evaluare HACCP poate fi utilizat pentru a completa certificari deja existente conform ISO 9001 de exemplu, economisind astfel timp si bani.

Beneficiile HACCP cu LRQA Business Assurance

LRQA este acreditat de catre Dutch Council for Accreditation. Serviciile noastre conform HACCP sunt livrate vizavi de principiile HACCP ale Codex Alimentarius al Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru a asigura respectarea legislatiei si un sistem eficient de siguranta alimentara.

  • Intelegerea complexitatii HACCP ne permite sa oferim beneficii concrete clientilor nostri, prin abordarea unui proiect de management structurat.
  • Stim ca o buna comunicare este esentiala in furnizarea de transparenta pe parcursul fiecarui pas al procesului. Noi lucram alaturi de clientii nostri si organizatiile guvernamentale pentru a stabili asteptari clare pentru toate partile asupra rezultatelor finale.
  • Abordarea noastra organizata va asigura ca procesul de certificare este eficient din punct de vedere al costurilor, cu minime intreruperi si respectarea termenelor.

Serviciile LRQA Business Assurance conform HACCP includ:

Evaluarile HACCP efectuate de catre LRQA sunt proiectate pentru organizatiile care doresc sa demonstreze eficienta sigurantei produselor si igiena elementelor critice din operatiunilor lor.

Certificare - LRQA ofera servicii de evaluare si certificare conform HACCP complexe sub acreditarea Dutch Council for Accreditation (RvA).

Evaluare individuala - LRQA ofera, de asemenea, o evaluare alternativa conform HACCP pentru clientii existenti, care nu au nevoie de o recunoastere certificata, dar care doresc sa beneficieze de o evaluare LRQA privind siguranta alimentara. Aceste evaluari folosesc principiile HACCP detaliate in Codex Alimentarius drept criterii de referinta.

Sisteme integrate - Serviciile de evaluare conform HACCP pot fi utilizate pentru a completa orice aprobari existente ale LRQA, cum ar fi ISO 9001, economisind astfel timp si bani, prin evitarea suprapunerilor in cadrul sistemelor. Alternativ, aceste servicii pot fi furnizate organizatiilor care nu au certificare conform ISO 9001. Oferim, de asemenea, evaluari conform HACCP impreuna cu alte standarde specifice industriei alimentare, cum ar fi standardul BRC.