FSSC 22000 - Schema de Management a Sigurantei Alimentare

FSSC 22000 -  Schema de Management a Sigurantei Alimentare

Ce este FSSC 22000?

Dezvoltat de catre Foundation for Food Safety Certification, FSSC 22000 reprezinta o cu totul noua abordare a managementului riscurilor pe lantul alimentar de aprovizionare. FSSC 22000 este o schema completa de certificare bazata pe ISO 22000, standardul global pentru sistemele de management al sigurantei alimentare, combinat cu specificatiile tehnice pentru programe preliminare (de exemplu, PAS 220/ISO 22002-1 sau PAS 223) si suplimentar cerinte ale Global Food Safety Initiative (GFSI). FSSC 22000 a primit recunoastere deplina din partea GFSI.

Cine poate folosi FSSC 22000?

FSSC 22000 a fost conceput pentru a putea fi implementat de catre toti producatorii de produse, ingrediente sau ambalaje cu destinatie alimentara, indiferent de marime, sector sau locatia geografica.

De ce este FSSC 22000 important pentru organizatia dumneavoastra?

Sistemele eficiente de management si certificarea independenta sunt doua elemente cheie ce conduc catre o buna cultura a sigurantei alimentare. FSSC 22000 a fost proiectat pentru a genera armonizarea si transparenta standardelor de siguranta alimentara la nivel international. Sub schema recunoscuta pe plan global FSSC 22000, intreaga dumneavoastra retea de procese va fi evaluata si monitorizata utilizand abordarea baza pe proces - identificarea si gestionarea sistematica a interactiunii proceselor, iast astfel va genera:

  • Audituri de un inalt nivel calitativ, asigurate prin expertiza tehnica si de cunostintele aprofundate din sectorul alimentar  ale auditorilor LRQA.
  • Imagine de de ansamblu cu identificarea sistematica si o mai buna gestionare a interactiunii proceselor.
  • Imbunatatirea continua a sistemului si a proceselor dumneavoastra.
  • Usurinta migrarii de la diferitele standardele si scheme de siguranta alimentara din aceasta industrie.
  • O mai buna comunicare, stim ca este esentiala in asigurarea transparentei pe parcursul fiecarui pas al procesului de certificare conform FSSC 22000. Lucram alaturi de clientii nostri si organizatiile de reglementare si stabilim asteptari clare pentru toate partile asupra rezultatelor.
  • O unica abordare de audit asigura ca certificarea dumneavostra este eficienta din punct de vedere al costurilor si cu perturbari minime pentru dumneavoastra ce poate fi finalizata in termene critice. Suntem pe deplin acreditati pentru a oferi servicii de certificare conform FSSC 22000.