EU ETS - European Union Emissions Trading Scheme

Ce este verificarea EU ETS?

Este un proces prin care se verifica daca emisiile de gaze cu efect de sera raportate de o companie sunt exacte si conforme cu schema aplicabila si cerintele nationale.
 
LRQA ofera in mod curent verificari fata de urmatoarele scheme aplicabile:

• EU ETS
 
Ce poate face Verificarea emisiilor GES pentru dumneavoastra?

• veti putea demonstra public conformarea companiei dumneavoastra cu cerintele schemei
• evalueaza integritatea sistemului si proceselor dumneavoastra, care genereaza datele referitoare la emisiile aferente companiei dumneavoastra
• va ajuta sa identificati deficientele in raport cu cerintele definite in schema
• va ajuta sa identificati oportunitati pentru imbunatatirea exactitatii si integralitatii datelor
• va furnizeaza raportul de validare cu privire la rezultatele verificarii efectuata de noi, pentru a fi predat autoritatilor relevante
• va permite sa va inregistrati nivelul emisiilor verificate si sa participati la schema de comercializare.
 
Cine poate fi verificat?
 
Schema EU ETS
Este obligatorie pentru sectoarele specificate in Anexa I a Directivei EU ETS.
Toate instalatiile incluse în Planul National de Alocare trebuie sa detina o autorizatie de emisii gaze cu efect de sera, in caz contrar, sunteti pasibili de aplicarea de penalitati fiscale. In prezent aceasta se refera numai la dioxidul de carbon, dar va fi extinsa in viitor pentru a include si alte gaze cu efect de sera.
 
Ce poate face LRQA?

In cadrul verificarii, analizam sistemul dumneavoastra de monitorizare si raportare pentru a evalua conformitatea acestuia cu autorizatia dumneavoastra de emisii gaze cu efect de sera si cu planul de monitorizare si raportare aprobat de autoritati. De asemenea, evaluam soliditatea sistemului dumneavoastra de colectare si prelucrare a datelor referitoare la emisii.
Verificam cifrele raporate de dumneavoastra in cadrul Raportului anual de emisii. In urma evaluarii confirmam corectitudinea datelor si rezultatelor.
Emitem raportul de validarea a raportului dumneavoastra de monitorizare, in formatul definit de autoritati.
Confirmam in Registrul National cifrele raportate de dumneavoastra si verificate de noi.
Vizitele noastre se desfasoara in mai multe etape - programate împreuna cu dumneavoastra - in asa fel incat sa ne asiguram ca verificarea este eficace si din punct de vedere al costurilor si se incadreză in timpul limita legal.