British Retail Consortium (BRC)

Ce este standardul global BRC de siguranta alimentara?

The British Retail Consortium (BRC) a creat acest standard global de siguranta alimentara pentru a avea un singur standard comun de evaluare a companiilor ce produc sub marca retailerilor. A fost dezvoltat pentru a sprijinii retailerii in indeplinirea obligatiilor legale si pentru a sigura cel mai inalt nivel posibil de protectie a clientilor. Desi creat in Marea Britanie, acest standard este recunoscut la nivel international.
Standardul este acum la a patra editie si a beneficiat de revizii majore pentru a reflecta modificarile aparute in legislatia UE, dar si cele mai bune practici in domeniu.

Beneficii

Certificarea conform Standardului BRC de Siguranta Alimentara aduce beneficii semnificative furnizorilor. Ajuta la evitarea confuziilor si intreruperilor ce pot fi cauzate de auditurile multiple si a necesitatii de a crea raportari diferite asupra acelorasi date pentru diferiti clienti.

Certificatul BRC atesta competenta tehnica si ajuta producatorii, posesorii marcilor si retailerii sa isi indeplineasca oligatiile legale. Ajuta de asemenea in protejarea consumatorilor si a increderii acestora.

Servicii LRQA

Servicii de Evaluare – Standardul BRC cere ca procesul de evaluare sa fie efectuat de o organizatie independenta de terta parte. Cu o experienta de peste un deceniu in domeniul alimentar, LRQA ofera la nivel international servicii complexe de evaluare si certificare.
Servicii de Verificare – Schema de vizite a BRC implica o verificare detaliata a proceselor de productie pentru anumite produse si pune in special accentul pe siguranta produselor si practicile de due diligence. Vizita are scopul de a identifica in ce masura furnizorul indeplineste cerintele strandardului.
Servicii de Certificare – In urma unei vizite cu rezultat pozitiv, se emite un certificat LRQA care certifica furnizorul pe unul dintre cele trei grade A, B sau C – conform descrierii din standardul BRC. 
Evaluari Combinate – Unde este posibil, LRQA are capacitatea de a combina vizita de evaluare conform BRC cu vizita de evaluare conform altor standarde din cadrul organizatiei ca ISO 9001 si/sau HACCP