International Food Standard (IFS)

IFS (International Food Standard)

Scopul IFS este acela de a crea un sistem de evaluare unitara pentru toate companiile ce produc sub marca unor retaileri prin formulari si proceduri de audit unice si prin acceptarea mutuala a auditurilor. Acest standard genereaza astfel un nivel inalt de transparenta pe intregul lant alimentar de furnizare.

IFS, siguranta alimentara,

International Food Standard (IFS) IFS are drept scop crearea unui nivel inalt de transparenta pe intregul lant alimentar de furnizare. Ce este IFS? Scopul IFS este acela de a crea un sistem de evaluare unitara pentru toate companiile ce produc sub marca unor retaileri prin formulari si proceduri de audit unice si prin acceptarea mutuala a auditurilor. Acest standard genereaza astfel un nivel inalt de transparenta pe intregul lant alimentar de furnizare. In 2002, in intentia de a crea un standard comun de siguranta alimentara, retailerii germani din segmentul alimentar, membri ai HDE (Hauptverband des Deutschen Einzelhandels), au dezvoltat un standard comun de auditare denumit International Food Standard (IFS). In 2003, retailerii din domeniul alimentar din Franta, membri ai FCD (Fédération des Entreprises du Commerce et de la Distribution), s-au alaturat Grupului de Lucru IFS si au contribuit la dezvoltarea actualului standard.

Cerintele IFS sunt concentrate in jurul a cinci subiecte principale:

1. Responsabilitatea Top Managementului 2. Sistemul de Management al Calitatii 3. Managementul Resurselor 4. Procesul de Productie 5. Masurare, Analizare, Imbunatatire

Cui se adreseaza IFS?

IFS este aplicabil tuturor companiilor care produc sub marca unor retaileri germani sau francezi si vizeaza productia, procesarea si ambalarea individuala a produselor. Beneficii

• Evitarea auditurilor multiple Certificarea conform Standardului de Siguranta Alimentara IFS aduce beneficii semnificative furnizorilor. Ajuta la evitarea confuziilor si intreruperilor ce pot fi cauzate de auditurile multiple si a necesitatii de a crea raportari diferite asupra acelorasi date pentru diferiti clienti.

• Indeplinirea obligatiilor legale Certificatul IFS atesta competenta tehnica si ajuta producatorii, posesorii marcilor si retailerii sa isi indeplineasca obligatiile legale.

• Statutul de Furnizor Preferat Certificarea IFS ajuta companiile ce activeaza pe piata alimentara franceza, germana sau la nivel global sa obtina acest statut.

• Increderea consumatorilor IFS are un rol important in protejarea consumatorilor si a increderii acestora.

 

Servicii LRQA

Certificare – cu o experienta de peste un deceniu in segmentul alimentar, LRQA ofera la nivel international servicii complexe de evaluare si certificare

Sisteme Integrate - IFS poate fi integrat cu BRC sau cu Dutch HACCP Option A, iar LRQA are capacitatea de a sustine astfel de audituri

Instruire – Cursurile LRQA va pot ajuta sa dezvoltati acest standard in cadrul companiei, cat si pe intregul lant de furnizare.