BRC Food - Structura, Cerinte, Aplicabilitate

Cui se adreseaza?
Acest curs este ideal daca activati intr-o companie din domeniul alimentar sau intr-un sector conex si doriti sa aprofundati cerintele Standardului BRC Food, atat din punct de vedere al implementarii si utilizarii standardului, cat si din punct de vedere al procesului de certificare a unei companii conform acestui standard.

Care este scopul cursului?
Cursul va acoperi structura, cerintele si aplicabilitatea standardului.

Ce veti invata?
- Ce este standardul BRC Food
- Scopul si beneficiile standardului
- Structura standardului
- Cerintele si modul de aplicare a standardului
- Domeniul de aplicabilitate si de certificare
- Pasii procesului de implementare si certificare
- Gradarea sistemului si influenta sa asupra procesului de certificare si recertificare
- Mentinerea sistemului

Elemente de continut:

Structura standardului
- Domeniul de aplicabilitate
- Principiile si beneficiile standardului
- Categorii de produse
- Cerinte
- Procesul de auditare si certificare
- Cerintele organismelor de certificare

Cerintele standardului
- Angajamentul managementului de cel mai inalt nivel
- Sistemul de management al pericolelor si riscurilor
- Sistemul de management al calitatii si a sigurantei produsului
- Standardele amplasamentului
- Controlul produsului si procesului
- Personal

Procesul de auditare si certificare
- Autoevaluarea
- Selectarea organismului de certificare
- Contractarea organismului de certificare
- Pregatirea organizatiei pentru audit
- Auditul de certificare
- Gradarea auditului
- Recertificarea

Exercitii in timpul cursului:
- Exercitii atat individuale, cat si in echipe
- Exercitii practice, discutii cu lectorul privind anumite situatii de caz
- Studiu individual

Metode de lucru folosite:
Cursul are un caracter interactiv. Exercitiile si exemplele practice vor parcurge toate subiectele prezentate teoretic in prealabil.

Experienta anterioara necesara?
Nu este necesara experienta anterioara.

Durata curs: 2 zile cu program 9 – 17