Auditor Extern ISO 22000

Elemente de continut:

  • Sistemul de management al sigurantei alimentare:
    - Fundamentarea sistemului de management al sigurantei alimentare
    - Intelegerea proceselor
    - Principiile sistemului de management al sigurantei alimentare
    - Abordarea bazata pe proces a sistemelor de management
    - Cerintele ISO 22000

  • Procesul de audit:
    - Introducere in audit
    - Certificarea
    - Auditarea proceselor pentru conformitate si eficacitate
    - Planificarea si resursele auditului
    - Sistemul de management al sigurantei alimentare, politica si obiectivele
    - Implementarea sistemului de management al sigurantei alimentare si revizuirea eficacitatii
    - Activitati de urmarire si supraveghere

  • Activitatile auditorului si ale auditorului sef:
    - Pregatirea programelor de audit
    - Intelegerea politicii organizatiei, a obiectivelor, a cerintelor clientilor si a cerintelor legale
    - Pregatirea documentelor de lucru si a listelor de verificare
    - Conducerea sedintelor la client si a celor cu echipa
    - Colectarea dovezilor de audit
    - Evaluarea dovezilor de audit si determinarea conformitatii sau neconformitatii in raport cu criteriile de audit
    - Evaluarea actiunilor corective
    - Raportarea si prezentarea constatarilor, a concluziilor si a recomandarilor

  • Abilitatile de audit:
    - Managementul auditului
    - Managementul informatiei
    - Organizare personala
    - Aplicarea ISO 22000
    - Evaluarea riscurilor
    - Relatia cu clientul

  • Abilitatile auditorului sef:
    - Managementul echipei
    - Leadership 
     

Metode de lucru folosite:  
 
Cursul are un caracter interactiv -  in afara prezentarii cunostintelor teoretice, include o serie de studii de caz si exercitii ce se desfasoara pe baza unei documentatii care descrie sistemul de management al sigurantei alimentare din cadrul unei organizatii fictive.
Prin intermediul exercitiilor si studiilor de caz se parcurg toate subiectele prezentate initial in mod teoretic.

Ce veti invata?

La sfarsitul cursului veti avea cunostintele necesare pentru a:
- Intelege scopul sistemului de management al sigurantei alimentare
- Aplica cerintele ISO 22000
- Planifica si conduceti un audit
- Raporta un audit
- Initia activitati de urmarire a auditului

Cursul se adreseaza:
- specialistilor in domeniul sigurantei alimentare care vor efectua audituri in cadrul propriei organizatii sau vor audita furnizorii acesteia
- specialistilor care vor efectua audituri de secunda si/sau de terta parte

 

Experienta anterioara:

Este recomandabil, dar nu obligatoriu pentru participanti sa aiba deja cunostinte despre continutul si aplicarea standardului ISO 22000. 

Durata cursului: 5 zile

 

Start Date End Date Locatie Book course
TBC Book Now
Cotswold Conference Centre, Worcestershire Book Now
Cotswold Conference Centre, Worcestershire Book Now