Analiza Lacunelor (Gap Analysis)

Inainte de a inceperea procesul de evaluare, multe organizatii aleg sa parcurga o Analiza Lacunelor (Gap Analysis) pentru a le permite sa inteleaga unde se afla sistemul lor de managementul in ceea ce priveste conformitatea cu standardul sau schema si ce actiuni de remediere - daca exista - trebuie sa fie luate.

O Analiza a Lacunelor  (Gap Analysis) alaturi LRQA efectuata de catre unul dintre evaluatorii nostri inregistrati pe plan international (IRCA) verifica cum sistemul dumneavoastra de management abordeaza sau intentioneaza sa abordeze toate cerintelor unui standard sau scheme. Auditorul nostru va prezenta un raport cu privire la lacunele sistemului si va identifica masurie ce trebuiesc luate pentru a le elimina. Aceasta analiza va ofera deasemenea posibilitatea de a discuta orice semne de intrebare ati putea avea cu privire la sistemul sau procesul dumneavoastra de evaluare.

Beneficiile Analizei Lacunelor  (Gap Analysis)

  • Identificarea oricaror riscuri din procesele dumneavoastra.
  • Definirea cerintelor necesare pentru a aduce sistemul dumneavoastra la un nivel auditabil
  • Stabilirea unei structuri de timp si costuri.

Optand pentru o analiza a lacunelor inainte de procesul de certificare, validare sau verificare, poate fi o investitie inteleapta, deoarece va poate ajuta pe dumnevoastra sa identificati orice puncte slabe in sistemul management si poate ajuta auditorul sa faca o estimarea realista pentru un plan de certificare adaptat dumneavoastra. In cazul in care analiza lacunelor arata deficiente majore in sistemul dumneavoastra, este important sa alocati o perioada suficienta pentru consolidare si imbunatatire inainte de a demara procesul efectiv de certificare. Analiza Lacunelor  (Gap Analysis) foloseste o tehnica de esantionare. Evaluarea se va concentra pe interpretarea si punerea in aplicare a cerintelor relevante, mai degraba decat pe conformitate in detaliu.