Analizarea, administrarea si monitorizarea riscurilor pentru prevenirea criminalitătii informatice

Securitatea, în lumea de astăzi, chiar și în materie de informație și date importante, presupune o viteză de reacție mai mare, o fire prevăzătoare, pe scurt: adaptabilitate. Cu alte cuvinte, nu este suficient să prevenim amenințările cunoscute prin reducerea zonelor predispuse la atacuri și prin îngreunarea criminalității informatice, dar trebuie să analizăm, administrăm și sa monitorizăm evenimentele și datele de la toate nivelurile și de la toate sursele digitale disponibile. Acest lucru va ajuta sa reactionam rapid și sa prevenim posibile atacuri, care, în unele cazuri, nu sunt nici măcar interceptate de organizații.

Cum este posibil să creștem nivelul de securitate în această zonă?

Prin analizarea unor cantități enorme de date, aplicând funcțiile de business intelligence (sisteme informatice de identificare, extragere și analizare a datelor) la toate nivelurile de tehnologie din infrastructură, aplicații și date și furnizând informații contextuale care ajută la identificarea vulnerabilității în timp real. 

Ce putem face pentru securitatea afacerii dumneavoastră?

Diversitatea și profunzimea specializărilor companiei noastre și partenerii săi tehnologici pot ajuta și ghida clienții spre atingerea unor rezultate palpabile cu afacerea lor:

  • Garantăm protecție adecvată a infrastructurii, a datelor și a aplicațiilor companiei împotriva amenințărilor noi și mereu în schimbare care apar din utilizarea serviciilor în cloud și din răspândirea platformelor informatice mobile.
  • Obțineți vizibilitatea evenimentelor de securitate în întreaga companie pentru a fi cu un pas înaintea amenințărilor informatice, pentru a reacționa rapid la incidentele de securitate și pentru a asigura conformitatea cu regulamentele și politicile interne, atenuând și controlând riscurile companiei. 
  • Îmbunătățiți apărarea bazei de cunoștințe și a proprietății intelectuale a companiei, precum și protecția și conformitatea cu regulamentele care privesc problemele de confidențialitate, hacking și furtul de informații IT secrete.
  • Reduceți complexitatea funcțională și costul Centrului de Securitate Cibernetică (CERT).
  • Dezvoltați o relație de încredere cu utilizatorii, îmbunătățindu-le experiența și garantând în același timp, monitorizarea adecvată a accesului la date și aplicații în concordanță cu politicile și rolurile companiei.
  • Minimizati riscurile: sistemul garantează că riscurile în ceea ce privește amenințările de securitate sunt minimizate astfel încât punctele slabe ale sistemului să nu fie exploatate. Acest lucru va ajuta compania să dezvolte un plan de continuitate pentru activitatea sa, pentru a reduce impactul oricărei potențiale breșe în sistemul de securitate. 
  • Responsabilizați angajații în legătură cu utilizarea potrivită a programelor de social media și colaborare, pe cloud sau prin intermediul instrumentelor mobile, pentru a crește productivitatea și a facilita obținerea rezultatelor afacerii, reducând riscul pierderii de date. 

LRQA este alegerea dumneavoastră pentru monitorizarea și prevenția infracționalității informatice, furnizând suport eficient și ghidare către obținerea unor rezultate efective ale afacerii.