Tranzitia dvs catre noul standard ISO 9001 impreuna cu LRQA

Organizatia Internationala de Standardizare (ISO) in mod normal revizuieste standardale la fiecare 5 ani, pentru a se asigura ca acestea sunt relevante la schimbarile cerintelor pietii. ISO 9001: 2015 este acum publicat si disponibil la Organismul National de Standardizare incepand cu data de 23 Septembrie.

Ce este nou?

Anexa SL, noua structura de nivel inalt si text comun al tuturor standardelor ISO noi si revizuite, este cea mai mare schimbare a noului standard ISO 9001:2015. Alte subiecte care sunt noi pentru ISO 9001 include: a) contextul organizational (clauza 4), b) cunostinte, c) controlul produselor si serviciilor provenite din extern (outsourcing, clauza 8) si d) introducerea formala a abordarii bazate pe risc (mai multe clauze), printre altele.

Ce a fost revizuit?

Printre ariile standardului care au fost revizuite sau acum contin informatii mai specific, organizatiile ar trebui sa acorde o atentie mai mare la: a) un accent marit al angajamentului top management-ului cu ISO 9001 (clauza 5), b) managementul schimbarii (clauza 6), c) performanta si evaluarea (clauza 7), analiza managementului (clauza 9) si e) referiri repetate ale abordarii de process (mai multe clauze).

Ce inseamna ISO 9001:2015 pentru organizatia mea?

Acum, cand ISO 9001:2015 a fost publicat, organizatia dvs. poate incepe planificarea procesului de tranzitie la noul standard. Toate organizatiile certificate au la dispozitie 3 ani, pana in Septembrie 2018, sa finalizeze procesul de evaluare a tranzitiei. 

Unele organizatii ar putea opta pentru urmatorul ciclu de certificare, desi multe dintre acestea vor dori sa fie "printre primii", avand in vedere valoarea si flexibilitatea crescuta pe care le aduce noul ISO 9001:2015.

Cum va poate ajuta LRQA?

Gama noastra de servicii ISO 9001: 2015 include Analiza Gap, Training, inclusiv workshop-uri de facilitare si planificare a tranzitiei sustinute in sistem in-house la sediul clientului, si servicii de Evaluare. Toate sunt concepute astfel incat sa va asigure o tranzitie cat mai usoara la noile standarde. Serviciile LRQA sunt adaptate la specificul organizatiei si sistemelor dvs, oferindu-va o intelegere mai buna a modului in care acestea relationeaza in viitor cu performanta afacerii dvs.